Opleiding tot beeldcoach

De opleiding is bedoeld voor beroepskrachten in zorg en welzijn, jeugd en gezin die via de kracht van het beeld ontwikkeling en verandering in gang willen zetten en vasthouden. Tijdens de opleiding leer je als beeldcoach beweging te creëren en vast te houden door vanuit samenwerking, respect en vertrouwen te enthousiasmeren, activeren en stimuleren.

De gehele opleiding bestaat uit 20 bijeenkomsten. Studiebelasting is gemiddeld een dagdeel per week en de duur van de opleiding is 1,5 tot 2 jaar (afhankelijk van vaardigheidsniveau en doorlooptijd supervisies). De opleiding bestaat uit twee delen:

  • Deel 1: algemeen deel beeldcoaching, met nadruk op technisch aspect, cameragebruik, micro analyse en ervaren wat coachen met beelden met jezelf en met de ander doet.
  • Deel 2: specialisatie deel op maat gemaakt voor de doelgroep die je gaat coachen: gezinnen, ouderen, teams, mantelzorgers. In dit deel vindt verdieping plaats van je coachingsvaardigheden en het ontwikkelen van je eigen stijl.

Certificering volgt als het vereiste kwaliteitsniveau is bereikt.

Voor ervaren coaches en trainers die binnen hun interventies de kracht van het beeld willen inzetten, kan een op maat training coachen met beelden samengesteld worden.

Supervisie

Vind jij het belangrijk om na het afronden van je opleiding jouw kwaliteit als beeldcoach te borgen? Dan bied ik jou die mogelijkheid via supervisie. Individueel of in groepsverband, met maximaal 4 deelnemers, bespreken we beelden van begeleidingstrajecten en opnames van jezelf tijdens de terugbesprekingen. 

Heeft u belangstelling of een specifieke vraag? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Klanten aan het woord

Na het volgen van de training verloopt de teamsamenwerking positiever en maken wij elkaar meer complimenten - Jeroen

Catrien Aarnoudse - Antoinette Nijhoffstraat 2 Rijen - Tel: 06-49291811